Praktijk- en gezondheidsinfo
Home
gezondheidsinfo
mindcontrol
lichaam en geest
Afa-algen
Materia medica (medicijnenleer)
Zilver / Goud
Ginseng
Cordyceps / Ling zhi
Zwavel / NAC / MSM
Kruidenrecepten
Home
Driek van der Vet    acupunctuur , natuurgeneeskunde.
van Hamelstraat 79, 3762JB Soest
praktijkadres: Natuurgeneeskunde Eemland
Wakkerendijk 228A,    3755 DJ  Eemnes 
telefoon: 06 22801382 / 035 6280046
Vanaf 1976 praktijk in klassieke Chinese acupunctuur, Koreaanse handacupunctuur, ooracupunctuur,  paranormale geneeskunst, magnetiseren, verschillende reflextherapien, meditatie en mindcontrol  diverse vormen van natuurgeneeskunde. Praktijk op maandag en woensdag. Woensdagmorgen 8.30 uur gratis inloopspreekuur. Met ingang van 1-1-2017 na 40 jaar geen lidmaatschap meer van de NVA.  email
Materia medica(medicijnenleer).Uitgebreide nuttige info over medicinale eigenschappen van een aantal belangrijke stoffen  Bron: literatuur, publicaties en internet. Medicinale toepassing van metalen  Zilver / Goud en andere metalen 
Chinese eeuwenoude kostbare tonicums met een medicinale werking. Ginseng Cordyceps / Ling zhi
Bijdrage aan verwijdering van gifstoffen en metalen, belastende toxines tgv stofwisselingsslakken   Zwavel/NAC / MSM
Bijzondere kruidensamenstellingen die zich in de praktijk bewezen hebben Kruidenrecepten
Afa-algen  (Aphanizomenon flos aquae) uit het Kalamathmeer (vulkaanmeer in Oregon, USA) zijn de eiwitrijkste plantaardige voeding die bestaat en blijkt uitstekend voor de hersenfuncties. Meer.....  Afa -algen
Praktijk- en gezondheidsinfo.
Gezondheidsinfo.  Oefeningen, dieet, ademhaling, verzuring, oorzaken van het ontstaan van ziekte  enz  Meer...... gezondheidsinfo
Alfatraining  Mindcontrol om met je voorstellingsvermogen, je gevoel en gedachten je gezondheid te verkrijgen en behouden. Meer... alfatraining
Lichaam en geest. 
Ons lichaam in vorm, functie en energie is een uitdrukking van een dieper liggend psychisch/geestelijk proces.  Meer.... lichaam en geest

Nieuwe  Koreaanse  Hand en Voet behandeling met reflexzones en acupressuur voor de leek.
De SUJOK methode is ook een waardevolle methode waarbij gebruik gemaakt wordt van de hand en voet vingers en tenen. Deze methode is eenvoudig te begrijpen en biedt heel veel mogelijkheden, ook voor een leek, om ziekte te bestrijden door puntjes te verwarmen met een wierookstokje en eenvoudige hulpmiddelen als zaadjes plakken, magneetjes plakken, massage  en drukken met een stokje.
De basiskennis van SUJOK, waar je echt heel veel mee kunt doen, is in een paar uur te leren. Hieronder  meer informatie.
Koreaanse Handacupunctuur Koryo Sooji Chim
Een nieuw ontdekte waardevolle behandelmethode, vanaf 1975 afkomstig uit Zuid Korea. De Koryo Sooji Chim heeft de middelvinger als centraal uitgangspunt.  Deze methode  vraagt voor een goede uitgebreide toepassing  inzicht in de traditionele Chinese geneeskunde, zij maakt gebruik van een miniatuurversie van de klassieke Chinese meridianen die op de hand en vingers zijn geprojecteerd. Bijzonder goed bruikbaar bij de behandeling van aandoeningen van de psyche en van het immuunsysteem.
Uitgebreide kaarten en relaties
WEES JE EIGEN DOKTER met de methode Su Jok.
door Driek van der Vet acupuncturist  tel: 06 22801382 www.natuurgeneeskunde-eemland.nl

In mijn acupunctuurpraktijk vanaf 1976 heb ik uitgebreide ervaring in Koreaanse handacupunctuur en in meerdere behandelsystemen met behulp van handen en voeten en ben ik erg enthousiast over de simpele en doeltreffende methode Su Jok.
Ongeveer 50 jaar geleden werden door verschillende acupuncturisten in Zuid- Korea logische verbindingen gevonden tussen gebieden in de handen en voeten die duidelijk een sterke relatie hadden met het functioneren van ons menselijk lichaam, hieruit ontstonden verschillende systemen die allemaal een duidelijk effect hadden.
Het Su Jok systeem (Su=hand Jok=voet) van Koreaanse prof doctor Park Jae Woo heeft een hierbij een hoofdrol gekregen en is in Korea en vooral in Rusland, India en andere oude Oostbloklanden zoals Polen, Bulgarije bekend aan het worden. Mede omdat het zich uitstekend leent voor zelfbehandeling van de punten en zones door middel van massage, verwarmen met moxa en wierook en het plakken van zaadjes met een pleister op de noodzakelijke gebieden. Het is een goedkope methode, redelijk eenvoudig en heel effectief.
In Kazachstan wordt SU JOK in sommige plaatsen zelfs in de hoogste klas van de lagere school onderwezen om de gezondheidszorg goedkoop te houden en de mensen meer zelfwerkzaam te maken. Je kunt het logische systeem in een paar uur leren als je een beetje slim bent.
De structuur van de handen en voeten komt veel overeen met de structuur van het menselijk lichaam.
Wanneer je jezelf voorstelt dat de duim omhoog gedraaid is ten opzichte van de aansluitende gedeeltes van handpalm dan zie je dat de corresponderende zones op de hand een logische overeenkomst vertonen met de verschillende delen van het lichaam. Er verschijnt zo een duidelijk en logisch corresponderend systeem.

basiscorrespondentiesyst.jpg

# De duim correspondeert met de nek en het hoofd.
#De wijsvinger en pink corresponderen met de bovenste ledematen.
#De middelvinger en de ringvinger corresponderen met de onderste ledematen.
#De gewrichten van de vingers en tenen corresponderen met de gewrichten van de armen en benen.
#De rug van de hand en de voet correspondeert met de rug, wervels, ribben en bekkengebied .
# De inwendige organen hebben hun corresponderende gebieden in de handpalm en de onderkant van de voet.
Wanneer men ziek wordt verschijnen er een of meerdere pijnlijke punten. Stimulatie van die punten hebben een duidelijk genezend effect. Deze stimulatie kan je vergelijken met de drukknop op een controlepaneel. De drukkop zendt een impuls naar het zieke orgaan en die impuls brengt het genezingsproces opgang. Daarbij is het genezend effect vaak krachtig en snel.
## Als we vergelijken dan is het effect van de zones op de voeten meer effectief dan die op de handen. Het meest effectief is echter de combinatie van hand en voet.

insectsyst.PNG
”Insect” Correspondentiesysteem van de methode Su Jok.
De vingers en tenen zijn zelfstandige delen van het lichaam net als de handen en voeten.
Op ieder zelfstandig deel van het lichaam en dus op iedere vinger en iedere teen zit een volkomen gelijk correspondentie systeem. Dit systeem komt met zijn locaties heel logisch met de opbouw van ons lichaam overeen. Ieder orgaan of deel van het lichaam heeft zijn eigen correspondentie zone in het insect correspondentiesysteem op de vinger en de teen. Het systeem wordt insect syteem genoemd omdat het net als een insect opgebouwd is uit drie delen: hoofd, borst, maag-buikholte.
# Het eerste kootje  is het hoofd.
# Het tweede kootje  is de borstkas met longen en hart
# Het derde kootje is het gebied onder het middenrif, de maag, maagstreek met alvleesklier en milt en de onderbuikholte met alle organen.
De ledematen zijn geprojecteerd in een gebogen houding aan de zijkant van de vingers en tenen. De armen aan de zijkant van het tweede kootje, de bene aan de zijkant van het derde kootje.
# Ook in het “insect” systeem zijn de geneeskrachtige stuurpulsen uit de tenen krachtiger als die uit de handen. Het krachtigst zijn ze echter wanneer ze beide worden gebruikt.


Beide systemen worden gezamenlijk gebruikt in de Sujok therapie. Er wordt gebruik gemaakt van gewone zaadjes, graankorrels, kleine moxa (soort wierook), magneetjes, kleine steentjes (geneeskrachtige steentjes), puntmassage met en stokje, of mogelijk kleine naaldjes in de betreffende punten en gebieden. Er kan ook geen schade toegebracht worden en het is daarom ongevaarlijk.
Het Sujok correspondentie systeem kan eventueel ook uitstekend gecombineerd worden met andere therapieŽn en methodes van zowel de reguliere geneeskunde als de alternatieve geneeskunde.

Twijfels bij die dure gezondheidszorg en die standaard protocollen? Wilt u gezond worden en wilt u de behandeling van uw gezondheid en die van uw dierbaren in eigen hand houden dan heeft u hier prachtig gereedschap waarmee u ontzettend veel kunt doen, waarmee u van alles -- van pijnen tot ontstekingen en allergie -- waar dan ook in uw lijf en ledematen, effectief kunt behandelen. Heeft u belangstelling een gratis cursus: 

sujokbasiscursus
Ik hou regelmatig een cursusavond over speciale onderwerpen voor zelfhulp toepassingen met Su Jok. Deze kan ieder gemakkelijk begrijpen die bekend is met de basis. Eventueel kunt u ook de schriftelijke tekst van die avond bestellen wanneer u niet kunt komen..
Voor een uitgebreid advies of behandeling met zaadjes of naaldjes of advies voor zelfbehandeling kunt u ook een afspraak maken in mijn praktijk:  Iedere woensdagmorgen om 8.30 uur een gratis spreekuur voor een kort persoonlijk advies. Stuur liefst wel even een mail of sms berichtje als u wilt komen.

Indigestie, spijsverteringsprobleem.
Feestdagen zijn gezellige dagen en dit gaat meestal gepaard met veel eten en drinken. Dit kan je opbreken wanneer je spijsverteringsorganen vermoeid zijn of niet zo sterk. Je krijgt dan last van pijn of gevoelens van zwaarte in de maag, misselijkheid, maagzuur, en constant boeren na het eten.
Sujok is een methode waarmee je jezelf vaak uitstekend kunt helpen op een eenvoudige manier.

Helende corresponderende punten in geval van dergelijke aandoeningen vinden we in de gebieden van de slokdarm, maag, twaalfvingerige darm, dikke darm en navel. Stimulatie van een punt dat overeenkomt met de ingang maag is zeer effectief. In het standaardsysteem ligt dit punt aan de binnenkant van de pols even boven de polsplooi van het polsgewricht bij de bal van de duim.

spijsvert5.jpg      spijsvertering3.jpg 

Wanneer je dit punt hebt gevonden, masseer het punt dan met de vingers of gebruik een stokje met een ronde punt. Met de richting van de klok mee masseren. 
Om de doorstroming van de voeding in het hele spijsvertering te bevorderen kan je een massage uitvoeren langs het hele spijsverteringstraject. Te beginnen bij de mond, slokdarm, maagingang, maag, duodenum en eventueel de dikke darm . meer behandelvoorbeelden

Zo komt u bij de praktijk:
Natuurgeneeskunde Eemland 
Vanuit Hilversum bereikt U de praktijk via de A1, vanaf de afrit Soest, daarna richting Eemnes, onder de A1 door en links voorsorteren, U rijdt nu op de Wakkerendijk. 
Wilt U de A1 vermijden dan kunt U de weg langs Anna's hoeve gebruiken. 
Vanuit Amersfoort bereikt U de praktijk via de A1, aan het einde van de afrit Soest gaat U rechtsaf richting Eemnes, na 300 meter bent U bij de praktijk. Wij beschikken zelf over een zeer ruime parkeergelegenheid! 

Met het openbaar vervoer stapt U uit bij de bushalte: Eemnes binnen of 't Zwaantje, daarna nog 2 minuten lopen naar de praktijk. Bus 109, vanaf het station Hilversum. Bus 73, vanaf het station Baarn. 
Site praktijk : Natuurgeneeskunde-Eemland