|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De blauwgroene
oeralg uit het Klamath meer, die vanwege haar Latijnse benaming (Aphanizomenon
flos aquae) afa-alg
wordt genoemd, wordt in vele vakpublicaties
en boeken bestempeld als
“het perfecte super-levensmiddel van de natuur”.
Zoals
vele onderzoeken aantonen, is deze zoetwateralg een ideale verrijking van
het dagelijks menu. Als wildgroeiend totaalorganisme heeft zij een hogere
voedingsstofdichtheid dan ieder ander bekend levensmiddel. Door haar rijkdom
aan vitaalstoffen brengt de alfa-alg mogelijke tekortsymptomen in evenwicht,
en het lichaam kan de in haar wonende geneeskracht beter ontvouwen.
In het Klamath Lake op 1400 meter hoogte groeit
de blauwgroene afa-alg. De afa-alg is een natuurlijk voedingsmiddel dat
een totaalwerking heeft op lichaam, ziel en geest.
De hier aangeboden afa-alg wordt op zorgzame wijze
geoogst en met gebruik van de Refractance Windom TM technologie gedroogd.
Bij dit nieuwe droogprocédé wordt de waardevolle samenstelling
aantoonbaar nog beter behouden dan bij het tot nu toe gebruikelijke vriesdroogprocede.
In de vorm van poeder en pastilles staat de alg
ons met jarenlange houdbaarheid ter beschikking. Met wat water of groentesap
is deze zoetwateralg uniek in haar lichte verteerbaarheid en assimilatievermogen.
95% van de voedingsstoffen kunnen zoals ze zijn direct door het lichaam
worden gebruikt.
Reeds 1,5 gram van de gedroogde alg dekt de complete lichaamsbehoefte aan alle acht essentiële aminozuren. Niet alleen kwantitatief, echter ook kwalitatief. Dit komt doordat de samenstelling van de aminozuren gelijk is aan die van het menselijk lichaam en daardoor in haar behoefte voorziet. De afa-alg bevat alle mineralen en sporenelementen die het menselijk lichaam nodig heeft., en dit in een samenstelling die als “maatwerk” in haar behoeftes voorziet. Alle mineralen en overige vitale stoffen ondersteunen elkaar onderling in hun werking. Het menselijk lichaam kan het eiwit van de afa-alg veel makkelijker opnemen dan dierlijk eiwit. Bovendien vormt zij geen eiwitafval in de darmen. Daarin onderscheidt zich de afa-alg van alle plantaardige en dierlijke eiwitbronnen. Tot nu toe werden meer dan 40 (!) mineraalstoffen
geanalyseerd die aan enzymen zijn gebonden en daardoor eveneens bijzonder
makkelijk door het lichaam kunnen worden opgenomen. De afa-alg bevat waardevolle
onverzadigde vetzuren, zoals gammalinolzuur, één van de meest
waardevolle, meervoudig onverzadigde vetzuren in de moedermelk, die tot
nu toe slechts in weinig levensmiddelen is aangetroffen.
Als enig levensmiddel bevat ze hetzelfde spectrum aan actieve essentiële vetzuren als moedermelk, alsook Peptide(“Substantie P”) dat het immuunsysteem versterkt. Tevens bevat de afa-alg EPA- en DHA-vetzuren (sleutelsubstanties voor de vorming van menselijke hersenen), alle vitamines- waaronder in slechts 1,5 g de voor de vegetariër zo belangrijke vitamine B12 in voldoende hoeveelheid- en meer chlorofyl dan in ieder ander levensmiddel. Door de uitgeputte grond, de belasting van het milieu,
de te vroege oogst en de vele andere factoren garandeert zelfs een gezonde
voeding niet voldoende vitale stoffen. Een toenemend aantal bekende geneeskundigen
en voedingsdeskundigen meldt een ontoereikende verzorging door foutieve
en gebrekkige voeding. Heden ten dage moet men vier appels eten om aan
het gehalte vitale stoffen van een appel uit 1990 te komen. Tegelijkertijd
neemt de markt in kunstmatig vervaardigde vitamines en voedingssupplement
een geweldige vlucht. De vraag is of deze preparaten werkelijk een alternatief
zijn.
Het Klamathmeer krijgt zijn water
ook uit de naburige kratermeren. De basische pH-waarde (9-11) - welke
in de natuur zelden voorkomt - van het Klamathmeer en de reusachtige voorraad
mineraaalas van de laatste vulkaanuitbarsting 7000 jaar geleden, scheppen
optimale omstandigheden voor de groei en voedingsrijkdom van de afa-alg.
De werking op hersenen, geest en gemoed. Bijna iedereen die de alg regelmatig inneemt,
meldt een stemmingverbetering en ook voor de hersenen schijnt zij de ideale
“brandstof” te zijn. De in de afa-alg in grote getale aanwezige biophotonen
passeren ongehinderd de bloed-hersen-slagbomen en wandelen direct de hersenen
binnen, waar ze helpen neuronale dwarsverbindingen tussen de hersenhemisferen
te bouwen.. Dit maakt ons wakker, meer intuïtief, evenwichtiger en
creatiever.
EEG-metingen in het kader van een placebogecontroleerde
studie aan de Universiteit van Mexico tonen aan, dat de afa-alg specifieke
delen van de hersenen stimuleert. Uit de metingen van de hersenstromen
laat zich een verbetering van de hersenintegratie afleiden en verdere tests
laten zien, dat die delen van de hersenen die met concentratiestoringen,
depressies, prikkelbaarheid, slecht geheugen en slaapstoornissen in verbinding
staan, beter met elkaar verbonden zijn.
Toepassing en dosering. De beste werking verkrijgt men door inname van de
algen op de nuchtere maag in/met wat water. Neemt men de algen in de late
namiddag of ‘s avonds, dan wordt men in de regel zo monter, dat men mogelijk
niet inslaapt. Wie bijtijds slapen wil, dient hiermee rekening te houden.
Een regelmatige inname is zinvol. De meeste mensen hebben 1-2 gram per
dag nodig. Kinderen hebben minder nodig vanaf 2 jaar 0,5 gram en vanaf
5 jaar 1 gram.
In geval grote belasting of bij intensieve sportbeoefening
kan de dosis ook verhoogd worden. De ‘juiste’ hoeveelheid is individueel
verschillend. Een overdosering heeft in de acclimatietijd hoogstens eenmalig
diarree tot gevolg.
Belangrijk: Vrouwen die tijdens de zwangerschap
en in de periode van borstvoeding de algen willen beginnen in te nemen,
dienen te overleggen met een met algen ervaren arts of deskundige. Het
organisme kan tijdens de eerste maanden waarin de algen worden ingenomen,
de opgeslagen gifstoffen in het lichaam verhoogd gaan uitscheiden. Deze
afvalstoffen kunnen dan via de placenta of de moedermelk het kind belasten.
Kinderen, volwassenen en oudere mensen. Van de brede totaal werking van de afa-alg kunnen
kinderen en volwassenen profiteren waardoor men prettiger kan functioneren
en zowel lichamelijk als geestelijk betere prestaties levert.
Oudere mensen eten vaak minder en kunnen de voedingsstoffen
uit het eten slechter opnemen. Hierdoor worden ze ook getroffen door een
tekort aan vitale stoffen. Veelal ontbreken vitamine C, zink, bètacaroteen,
vitamine B1 en B12, foliumzuur, gammalinolzuur, magnesium, molybdeen, chroom,
calcium en ook ijzer. Het complete organisme van de afa-alg bevat deze
stoffen in licht verteerbare vorm. Chlorofyl en het schaarse, immuunsysteemstimulerende
phycocyanin (blauwe kleurstof) zijn slechts twee van de elf kleurstoffen,
die als natuurlijke antioxidanten het organisme in de strijd tegen vrije
radicalen ondersteunen. De afa-alg bevat onder ander 60 tot 70 % plantaardig
eiwit (meer dan ieder ander levensmiddel), 12 van de meest belangrijke
vitamines (2g afa-alg bevat meer bètacaroteen dan 1 wortel!), de
belangrijkste mineraalstoffen in ideale samenstelling, belangrijke essentiële
onverzadigde vetzuren (vitamine F) en 3 % chlorofyl. Door de gunstige beïnvloeding
van zuren-basen-balans wordt verzuring tegengegaan.
|
|